26 Mart 2014 Çarşamba

ATATÜRK KENT ORMANI / BURSA

ATATÜRK KENT ORMANI

Odunluk Mahallesi arkasında 150 hektarlık ormanlık alanda içerisinde olan Atatürk Kent Ormanı, doğayla buluşup kent karmaşasından uzak soluk alınabilecek piknik alanları, 3,5 kilometre parke yol, bir ahşap köprü, 6,5 kilometre yürüyüş yolu ve bisiklet yolu ile bir doğa cenneti olan Kent Ormanında ayrıca 6 seyir terası, 7’si barbekülü olmak üzere toplam 10 tane yağmur barınağı, 10 kamelya, bir gözlem kulesi, 2 adet çocuk oyun alanı, 2 adet voleybol oyun alanı ile ziyaretcilerini ağırlıyor.

“Yeşil” sıfatını kaybetmeye yüz tutmuş Bursa’da tüm kent halkının doğayla buluşup kent karmaşasından uzak soluk alabileceği rekreasyon alanları yaratmak için çabalayan Nilüfer Belediyesi, bu amaçla uzun süre çabaladıktan sonra Orman Bakanlığı’ndan devraldığı Atatürk Kent Ormanı’nın birinci etabını hizmete açtı. 



Odunluk Mahallesi arkasında bulunan 150 hektarlık ormanlık alanda bir süredir hummalı bir çalışma yürüten Nilüfer Belediyesi, orman içerisinde altyapı çalışmalarını ve piknik alanlarının düzenlenmesini tamamladı. 

12 yıllığına Orman Bakanlığı’ndan Nilüfer Belediyesi’ne devredilen alanda “koruma amacı” ön planda tutularak yürütülen çalışmalar kapsamında; yeni yollar açan Nilüfer Belediyesi 3,5 kilometre parke yol, bir ahşap köprü, 6,5 kilometre de yürüyüş yolu ve bisiklet yolu düzenlemesi yaptı. 

Orman içerisinde; su depoları, yangın ve içme suyu pompa üniteleri, kanalizasyon, tuvaletler ile ziyaretçilerin basit yiyecek-içecek ihtiyaçlarını karşılamak üzere büfeler, piknikçiler için 5 noktada bulaşık yıkama yerleri yapan Nilüfer Belediyesi, tam bir doğa cenneti olan yeşil alanda ayrıca 6 seyir terası, 7’si barbekülü olmak üzere toplam 10 tane yağmur barınağı, 10 kamelya, bir gözlem kulesi, 2 adet çocuk oyun alanı, 2 adet voleybol oyun alanı yaptı. 
Ana giriş kapısı ve giriş kontrol kulübesi ile aydınlatma çalışmaları da tamamlanan Atatürk Kent Ormanı, böylelikle 2007 yazında piknikçileri ağırlamaya hazır hale getirildi. 


ÇOCUK PARKI ;


PİKNİK MASALARININ GÖRÜNÜMÜ ;


BELLİ ARALIKLARLA KONULMUŞ LAVOBALARIN GÖRÜNÜMÜ;


YÜRÜYÜŞ YOLU;

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder